Afectiuni vasculare periferice

Afectiuni vasculare periferice

Bolile vasculare periferice reprezinta tulburari de circulatie cu evolutie lenta, dar progresiva. Ingustarea, blocarea sau spasmul vaselor de sange pot conduce la aparitia bolii vasculare periferice. Cu exceptia vaselor de sange care vascularizeaza inima, in boala vasculara periferica poate fi afectat orice tip de vas: artere, venele, sau vasele limfatice. Organele care sunt vascularizate de aceste vase vor fi afectate atunci cand vasele care le hranesc sunt in suferinta si nu pot asigura fluxul sangvin necesar.


Este important de stiut ca boala poate sa existe, dar sa nu dea semne si simptome. Multe persoane ajung sa fie diagnosticate cu ajutorul unor examene medicale de rutina, astfel ca este indicat ca aceste controale medicale preventive sa se efectueze cu regularitate.


Simptome intalnite frecvent la pacientii cu afectiuni vasculare


Aparitia unor probleme in timpul mersului, de la simplul disconfort la senzatii mai intense, precum dureri si crampe, cu necesitatea de a opri mersul pentru odihna pot fi semne importante ale bolii arteriale periferice.


Scaderea distantei dupa care se resimt simptomele, sau aparitia lor in perioada de repaus se asociaza cu progresia bolii.


In insuficienta venoasa cronica simptomele apar devreme, cu agravare lent progresiva Senzatia de disconfort resimtita de pacienti la nivelul membrelor inferioare poate fi descrisa ca presiune, durere, arsura, mancarime la nivelul gambelor sau picioarelor.


Kinetoterapia reprezinta principala procedura a tratamentului postoperatoriu, cu scopul de a recupera amplitudinea miscarilor articulare, de a recupera forta musculara si stabilitatea articulara.


Obiective

1. Prelungirea considerabila a duratei efortului pana la producerea claudicatiei;

2. Dezvoltarea circulatiei colaterale in teritoriile cu circulatie deficitara;

3. Cresterea presiunii de perfuzie in timpul exercitiilor fizice;

4. Imbunatatirea economiei actului motor;

5. Prevenirea agresiunilor cutanate, mecanice, fenomenele de maceratie siinfectiile de la nivelul piciorului;

6. Cresterea fluxului sanguine in musculatura scheletica;

7. Corectarea tulburarilor de mers.Mijloace:

tehnici de contractii musculare de intensitate si durata corespunzatoare , mobilizari active, exercitii musculare globale chiar pe mingea mare Bobath, exercitii cu rezistenta dozata (gantere, haltere, extensor, thera band, mingi medicinale) ale membrelor superioare si trunchiului, masajul in sensul circulatiei arteriale sau venoase, gimnastica respiratorie - comporta miscari abdominale si diafragmatice, gimnastica de postura vasculara Burger, mecanoterapia; mersul, bicicleta ergometrica, jocul cu mingea etc.

Alte afectiuni tratate la Clinica de kinetoterapie Eurokinetic

Pentru intrebari sau programari, va rugam sa ne contactati telefonic sau ne puteti trimite un mesaj prin intermediul paginii de contact.

0723.328.299 Contacteaza-ne acum