Programele de kinetoterapie sunt individualizate pe categorii de varsta (sugari, copii, adulti, varstnici) si in functie de tipul afectiunii (afectiuni ortopedice, reumatice, neurologice, etc.). Nu se lucreaza sedinte de grup, fiecare pacient beneficiaza individual de supraveghere de specialitate (kinetoterapeut) in timpul programului de kinetoterapie. Kinetoterapia nu este numai pentru cei care au anumite dureri sau probleme , ci si pentru cei care doresc sa se simta bine fizic si psihic.
gimnastica
Kinetoterapia (gimnastica medicala) reprezinta terapia prin miscare. Kinetoterapia (recuperare medicala) nu consta doar in efectuarea unor exercitii la intamplare ci intr-un ansamblu de tehnici si metode aplicate in functie de fiecare persoana si afectiunea pe care o prezinta.
sportivi
Kinetoterapia pentru sportivi (refacere sportiva, toate leziunile survenite la sportivi ) Ce ar trebui sa faci cand suferi de o accidentare?
reumatic
Kinetoterapia in afectiunile reumatice (lombalgie, cervicalgie, dorsalgie, artroze, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, sindromul reiter, periartrita scapulo-humerala, periartrita coxo-femurala)
kinetoprofilaxia gravidei
Kinetoprofilaxia gravidei (exercitii de mentinere a starii de sanatate si a greutatii corporale in toate trimestrele de sarcina)
Ortopedice
Kinetoterapia in afectiunile ortopedice (scolioze, cifoze, lordoze, entorse, luxatii, fracturi, platfus, leziuni musculare, ligamentare, tendinoase)
Kinetoprofilaxia sugarului
Kinetoprofilaxia sugarului (exercitii pentru stimularea cresterii si mentinerea sanatatii fizice a sugarului)
Kinetoterapia in afectiuni neurologice
Kinetoterapia in afectiunile neurologice (pareze, paralizii, deficit motor)
cardiovasculare
Kinetoterapia in afectiunile cardio-vasculare
Gimnastica respiratorie
Kinetoterapia in afectiunile aparatului respirator (gimnastica respiratorie )
varsta
Kinetoprofilaxia aplicata indiferent de varsta (gimnastica de intretinere, pentru prevenirea aparitiei deficitelor fizice sau psihice (stress)
Kinetoterapia pentru supraponderali
Kinetoterapia pentru supraponderali ( programe specifice pentru supraponderali in functie de varsta, starea de sanatate, afectiunile asociate)